Grote snelheidscontrole 3.300 bestuurders op de bon

advertentie

Web-banner-BBHK-728x90px

NOORD-HOLLAND – Om korte metten te maken met automobilisten die de maximumsnelheid negeren, deed de Noord-Hollandse politie afgelopen nacht mee met de ‘speedmarathon’. Dit leidde tot bekeuringen voor ruim 3.300 hardrijders en voor één bestuurder tot invordering van zijn rijbewijs.

De politie heeft heeft het rijbewijs afgepakt van een automobilist die op de N245 in Noord-Scharwoude 167 km/u reed waar 80 km/u toegestaan is.

De politie controleerde onder meer op de N201 in Haarlemmermeer, op de N245 in Noord-Scharwoude, de N247 in Middelie en in Scharwoude, de N302 in Hoogkarspel, Zwaagdijk in Zwaagdijk-Oost, de Jaagweg in Purmerend, de Provincialeweg in Hoorn, de Provincialeweg in Alkmaar, de Zanddijk in Julianadorp en op de Kanaalweg in Den Helder.

Te hoge snelheid speelt een enorm grote rol bij verkeersongevallen. Ongeveer een derde van de dodelijke verkeersongelukken komt voort uit het negeren van de maximum snelheid.

Daarom nam de politie Noord-Holland deel aan de ‘speedmarathon’. Dit is een actie op initiatief van Tispol, een breed internationaal Europees netwerk van verkeersspecialisten van de politie. Van de 39.627 gecontroleerde voertuigen, ontvingen maar liefst 3.300 bestuurders een bekeuring omdat zij te hard reden.

foto: archief Noordkop Nieuws

advertentie