Jantje Beton brengt eindstreep in zicht voor speeltuin ‘De Koeteltuin’

advertentie

Web-banner-BBHK-728x90px

Het was even spannend, maar de aanschaf van de kabelbaan is veilig gesteld. De stichting heeft nu nog maar € 3150,- nodig om alle speeltoestellen voor de zomer te plaatsen.

Al een jaar lang laat het enthousiaste viertal geen kans onbenut om het volledige bedrag van ruim €60.000 in te zamelen. De stichting heeft speculaaspoppen verkocht, oliebollen verkocht, diensten en producten geveild, aan stemacties en crowdfunding meegedaan en alle mogelijke fondsen aangeschreven. Daarnaast hebben verschillende bedrijven dit goede doel gesponsord. “Zestigduizend euro is een hoog bedrag. Wij trokken onze wenkbrauwen ook even op, hoor! Zoveel geld voor een speeltuin…” lacht Laura Visser, secretaris van de stichting. “Het wordt ook een grote speeltuin, met een groot aantal nieuwe speeltoestellen, die natuurlijk aan alle veiligheidseisen moeten voldoen. Daarom loopt het al snel in de papieren. Wij willen dat deze speeltuin vrij toegankelijk is en blíjft. Spelen behoort tot de rechten van het kind!”

Net toen de stichting akkoord wilde geven voor de bestelling, trok één van de sponsors zich terug. Even zag het ernaar uit dat de speeltuin pas na de zomer geplaatst zou kunnen worden.

‘Doordat één van de sponsors door financiële omstandigheden noodgedwongen afhaakte, sloeg de schrik ons wel een beetje om het hart. Het ging ons tot dusver zó voor de wind… We wisten dat er ergens een kink in de kabel zou komen,  maar gelukkig werd dat opgelost dankzij de gulle bijdrage van Jantje Beton,’ legt Sabine van Biljouw, penningmeester van stichting Koeteltuin uit. 

STEMMEN VIA: https://argu.co/hollandskroon
Dit jaar verdeelt de gemeente Hollands Kroon opnieuw gelden onder een aantal goede ideeën.  De stichting hoopt dat zij als één van de 4 beste ideeën uit de bus komt en hiermee €2500,- kan verdienen.  Stemmen kan door in te loggen met een Facebook account of door zich te registreren met een emailadres. Belangrijk is het emailadres ook te bevestigen. Stemmen kan tot en met 24 april, neemt u ook een minuutje de tijd zodat de speeltuin eind mei gebouwd kan worden?

Meer informatie over de koeteltuin vind u op: www.koeteltuin.nl    en www.facebook.com/koeteltuin

advertentie