Kerstwandeltocht over Wieringen

advertentie

Web-banner-BBHK-728x90px

Wie 2e kerstdag even lekker wil uitwaaien, kan de wandelschoenen aantrekken en gezellig meelopen met de kerstwandeltocht over Wieringen van Sport Nu Westerland. De tocht is inmiddels een traditie geworden en wordt voor de 5e keer georganiseerd.

Er is keus uit een route van 7 km. en 10 km. welke beiden over de westkant van Wieringen gaan. Zo wordt er onder andere gewandeld langs het Amstelmeer, over de Haukeshaven en de oude Wierdijk, komt u op het hoogste en laagste punt van Wieringen, langs oude boerderijtjes, over schelpenpaadjes en kronkelweggetjes en zal u prachtig uitzicht hebben over de Waddenzee.

De tocht kan individueel of in groepsverband worden gelopen. Loopt u individueel dan krijgt u een route van 7 km of 10 km mee op papier. Op deze route staat tevens leuke informatie over hetgeen u onderweg tegenkomt. Loopt u liever in groepsverband dan is de tocht 7 km. en loopt u mee met de gids, Broer van der Tuin, die als Ambassadeur van het Landschap Wieringen leuke dingen zal vertellen over het heden en verleden van Wieringen. Voor de groepswandeling is een maximum aantal deelnemers dus tijdig aanmelden is aan te raden. Na afloop van de wandeling wordt iedereen getrakteerd op een kop koffie, thee of glühwein met wat lekkers.

De tocht is 2e kerstdag en begint om 13.30 uur bij Sport Nu aan de Westerlanderweg 160 in Westerland. Deelname is 7,50 p.p. en kinderen tot 12 jaar lopen gratis mee. U kunt zich telefonisch opgeven op telefoonnummer 0227-724501 of 06-53730319 of d.m.v. het inschrijfformulier op www.sport-nu.nl/kerstwandeltocht  Betalen kan ter plaatse bij aanvang van de wandeltocht.

advertentie