Tonegido brengt spanning terug in de hoofdklasse

advertentie

Web-banner-BBHK-728x90px

Amsterdam – Door een overtuigende overwinning van Tonegido zondagmiddag in Amsterdam op de heren van AHC blijft de strijd om de tweede plaats ongemeen spannend.

Tonegido won met grote cijfers in Amsterdam. In de ietwat tamme eerste helft waarin AHC ook nog voorkwam, schoten de Wieringers niet echt met scherp. Toch wisten zij de rust te halen met een voorsprong van vier punten 12 – 16. 

De tweede helft tapten ze uit een ander vaatje. De heren zetten extra aan en de cirkel werd steeds goed aangespeeld evenals de hoeken die zeer goed werden benut. Doordat de verdediging ook beter stond kon de voorsprong vergroot worden.

Tonegido liep steeds verder uit en er werd goed aan het doelsaldo gewerkt. Na een uur spelen stond er een 23 – 34 stand op het bord. Deze hindernis was genomen.

Doordat VVW won van Volendam is Tonegido nu in punten gelijk gekomen met de Volendammers die over twee weken de gastheer zijn in de laatste wedstrijd van het seizoen.

Volgende week speelt Tonegido zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Om 13.15 uur  is de aanvang van de wedstrijd tegen Zaanstreek aan de Belterlaan in Hippolytushoef.

advertentie